Transzgenerációs epigenetikus kineziológiai tanácsadó blogja...

Transzegenerációs epigenetikus kineziológiai tanácsadó
Ha kérdésed van : tamasii.timea@gmail.com


2012. január 14., szombat

Napi Osho
"Az igazság keresése nem aktív keresés, hanem egyfajta mély passzivitás - ennek a passzivitásnak a mélységében nyílik meg előtted az igazság. Ha túl aktív vagy, ha túlságosan akarod - elszalasztod. Légy nőies, befogadó, mint az anyaméh, és akkor úgy kapod meg az igazságot, ahogy egy nőben megfogan a magzat...
... még soha senki nem találta meg az igazságot férfiasan: agresszíven és erőszakosan. N...em is lehet. Csak elcsendesedve érheted el. Valójában a te dolgod csak annyi, hogy várj, és az igazság egyszer csak elér hozzád. Az igazság úgy keres téged, ahogy a víz keresi a mélyedést a földben, egyre mélyebbre folyik, hogy megtalálja azt a helyet, ahol tóvá válhat.
... valójában az igazság egyszerűen csak megtörténik, az embernek csak engednie kell. Közvetlenül semmit sem tehetsz, csak engedheted, hogy megtörténjen. Nem ismerheted meg, hacsak meg nem történik. De te csak annyit tudsz, hogy akkor történik valami, ha teszel is valamit. Ha nem csinálsz semmit, nem történik semmi. Fogalmad sincs róla, hogy a dolgoknak egészen más dimenziói is vannak. Pedig ha megfigyeled a saját életedet, észreveheted, hogy mennyi minden történik meg anélkül, hogy bármit is tennél. Mit teszel, ha szerelmes leszel? A fű nő magától. Egyszerre tavasz lesz, és valami kivirágzik benned valakiért - szerelmes vagy. És mit tettél? Ez az, amiért az emberek annyira félnek a szerelemtől - mert magától történik, nem tudod befolyásolni, nem tudod ellenőrizni. Ezért mondják, hogy a szerelem vak. Pedig épp ellenkezőleg, a szerelem éppen a tisztánlátásban segít. A szerelem az egyetlen igazi szem, mégis, az emberek azt állítják, hogy a szerelem vak, mert nem tudnak semmit sem tenni ellene. Birtokba vesz, és többé már nem vagy ura önmagadnak, kibillensz az egyensúlyból. Azt mondják vak, mert a szerelemre nincs magyarázat - irracionális. Olyan, mint az őrület, olyan, mint a magas láz, olyan, mint valami, ami úgy kap el, mint egy betegség. Annak tűnik, mert elveszítetted a kontrollt önmagad felett - az élet vette át az irányítást.
A szerelem minősége az igazság. Ezért mondta Jézus, hogy "A szeretet Isten," vagy "Isten a szeretet", mert ugyanabból a forrásból származnak. Az igazság ugyanúgy történik meg, mint a szerelem: te semmit nem teszel érte. Még csak nem is kopogtatsz az ajtón."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése